”Öppna förskolan – bara gottemos”

Appelgren prioriterar

När kommunalrådet Malin Appelgren (kd) förra veckan besökte öppna förskolan i Huvudsta bloggade hon glatt om hur viktig och bra verksamheten är. Hon lovade samtidigt att värna våra öppna förskolor.

Efter att Appelgren tackat för kaffet nås vi av beskedet om besparingar mot öppna förskolan i Huvudsta. En av två tjänster försvinner till hösten och det är mycket osäkert hur den pedagogiska verksamheten kan drivas vidare.

Besparingarna som Appelgren var med och drev igenom i 2013 års budget drabbar den del av den kommunala verksamheten som inte är lagstadgad utan frivillig. I budgetdebatten kallade Malin Appelgren sådan verksamhet för ”Gottemos”

Fotnot: ”Gottemos” ska inte förväxlas med ”gottegottgott” som Solna Nyheter rapporterat om tidigare.

Hela listan med ”Gottemos” här.

gottemos

 

Annonser
Det här inlägget postades i Uncategorized och har märkts med etiketterna , , . Bokmärk permalänken.

3 kommentarer till ”Öppna förskolan – bara gottemos”

 1. Tobias skriver:

  Fast faktum tycks kvarstå Malin. KD talar sig varma för Öppna förskolan i Huvudsta samtidigt som er budget resulterar i nedskärningar på den samma.

 2. Malin Appelgren skriver:

  Hahaha, bra försök men det där faller ovanligt platt, även för att komma från Solna nyheter! 😉

  Om vi håller oss till sanningen..

  1. Öppna förskolan

  Kristdemokraterna är partiet som värnar valfrihet inom barnomsorgen och om öppna förskolor. Öppna förskolan har för oss en given plats i Solnas barnomsorg. Vad vi vet finns inga planer på att lägga ner någon öppen förskola! KD önskar inte att Solnas öppna förskolor nedprioriteras – tvärtom!

  2. Friends Arena

  Kristdemoktaterna anser inte alls att arenan hör till kommunens viktigare åtaganden i bemärkelsen att det skulle vara fråga om kommunal kärnverksamhet. Däremot medför arenan en rad uppenbara fördelar för en stad som Solna. KD är drivande inom Alliansen för att Solna stad ska minska sin ägarandel i driftsbolaget – just eftersom det inte hör till kommunens kärnverksamhet att driva bolag.

  3. Gottemos

  När jag har använt begreppet gottemos har jag inkluderat sådant som inte är av nöden för en kommun att ägna sig åt. Jag har också hävdat att ett visst mått av gottemos ändå bör prioriteras då det tillför staden värdefull trivsel- och trygghetsfaktor. Det är dock viktigt att noga överväga vad som faktiskt tillför solnaborna det de vill ha – och vad som möjligen är sånt vi politiker tycker att de bör vilja ha, inte alltid samma sak…

  Så listor över ”Prioriterbara eller frivilliga verksamheter” är inte synonymt med vad KD anser vara gottemos som kommunen per definition klarar sig utan.

  Ett tips till Solna nyheter är för övrigt att akta sig för att sätta likhetstecken mellan oss kristdemokrater och folkpartister. Skillnaden i politiska prioriteringar är ofta mycket större än ni tror! 😉

  • Solna Nyheter skriver:

   Roligt att du uppskattar Solna Nyheter !

   1) Öppna förskolan
   Vi skriver inte att öppna förskolan ska lägga ned. Den drabbas av besparingar som ni i Alliansen drivit igenom.

   2) Friends Arena
   Uppenbarligen är ändå Arenan så viktig för er att ni i Alliansen väljer att satsa pengar på den samtidigt som ni sparar på andra områden, t ex barnomsorgen.

   3) Gottemos
   Besparingarna inom t ex skola, förskola och kulturskola visar med all tydlighet vad ni tycker är grädde på moset.

   Tack för tipset !
   Men, vad som står i era olika partiprogram är möjligen intressant ur ett filosofiskt perspektiv. Solnaborna är mer intresserade av vad du och dina kollegor i Alliansen uträttar.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s