Fett dåligt, Ekegren

Fett dåligt Anders Ekegren

Ett privat företag fick mångmiljonkontrakt för att hämta fett från restauranger och storkök i Solna utan att någon upphandling gjordes. Återigen är det Anders Ekegren (fp) som struntat i lagen om offentlig upphandling.

Det är konkurrenskommissionen som kritiserar kommunalrådet för att utan upphandling
ha gett ett det förmånliga kontraktet på nästan tre miljoner till företaget.  Förvaltningsdomstolen har nu ogiltigförklarat köpet.

Lagen om offentlig upphandling reglerar hur myndigheter får köpa (upphandla) varor, tjänster och entreprenader som överstiger 290 000 kronor. Myndigheter är enligt lagen skyldiga att annonsera alla inköp som kommer att göras för att intresserade företag skall ha möjlighet att lämna anbud. Tanken bakom lagen är att skattebetalarna ska få ut det mesta möjliga för sina pengar.

Det är inte första gången Anders Ekegren har problem med lagen om offentlig upphandling.

I juni rapporterade Solna Nyheter att konkurrensverket ville ha en förklaring från Anders Ekegren för misstänkt olagliga inköp för 37 miljoner kronor.

För ett år sedan krävde Förvaltningsdomstolen även att Solna stad skulle göra om en upphandling av strategiska kommunikationstjänster för 1,8 miljoner kronor eftersom den upphandlingen hemligstämplades i strid mot lagen. Själva idén med offentlig upphandling är just att den ska vara offentlig så att konkurrerande företag och medborgare ska kunna ha insyn.

Annonser
Det här inlägget postades i Uncategorized och har märkts med etiketterna , , , . Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s