Anders Ekegrens formbesked inför valet

Supervalåret 2014 har börjat. Solna Nyheter har kollat formen på de styrande i Solna inför finalen den 19 september. I dag: Anders Ekegren (fp) kommunalråd med ansvar för stadsbyggnad i Solna stad.

anders ekegren rött kort

Ingen annan Solnapolitiker är så lätt att få kontakt med som Folkpartiets Anders Ekegren.
I stället för att låsa in sig på sitt kontor i Stadshuset tar han alla chanser att träffa sina väljare.

Vid olika evenemang i Solna, allt från Filmstadens dag till en lokal loppis, finns Anders Ekegren på plats och slår sig gärna i slang med folk.

Med sin politiska fingertoppskänsla var han snabbt ute  -på plats vid sjön- och träffade företrädare för nätverket ”Rädda Råstasjön” när det blåste upp till storm mot Alliansens byggplaner på strandskyddat område.

Anders Ekegren är också en flitig bloggare som både släpper igenom och svarar på kritiska kommentarer från läsare. Var och varannan vecka får han också in en insändare i ”Mitt i Solna”.

Som kommunalråd med ansvar för Stadsbyggnadskontoret har Anders Ekegren även andra uppgifter än att prata.

Det är här problemen börjar.

Anders Ekegren pratar mycket – men det händer inte så mycket.

När det kom en larmrapport om Vasalundshallen – cancerframkallande ämnen och ett tak som hotade att ramla ner över barnen i lilla bassängen – tog det ett halvt år innan Ekegren reagerade. I stället för att samma dag slå igen simhallen lät han rapporten om dess bedrövliga skick bli liggande på okänd plats i stadshuset.

När det regnade in i matsalen i Råsundaskolan lät Ekegren inte laga taket – i stället gjorde han en utredning. När ingenting hände efter utredningen påminde skolan om det läckande taket. Inte heller nu lagades taket. I stället tillsattes en ny utredning.
Tiden gick och till slut kom ett löfte att taket skulle repareras. Men det hände ingenting då heller.
Det gick så långt att till och med Allianskollegan, den moderate ordföranden i Miljö- och hälsoskyddsnämnden i Solna, Magnus Nilsson, tröttnade på Ekegrens oföretagsamhet och hotade med vite om ingenting hände.

Under förra valrörelse lovade Anders Ekegren 200 friska miljoner för upprustning av Solnas skolor. Även här visade det sig vara mer prat än handling. Inte mycket har hänt med Solnas skolor under årens lopp.

Ett annat område där Ekegren visat prov på politisk handlingsförlamning är när det gäller att få Solna att följa lagen om offentlig upphandling. Gång efter annan har Ekegren dragit på sig kritik för att Solna inte följer lagen för sina inköp.

Det senaste året har Ekegren fått kritik av konkurrenskommissionen, konkurrensverket och Solna stads revisorer för inköp som inte gått rätt till.

Anders Ekegren är som en politikens Valderama. Han kan spelet mitt på plan men orkar inte röra sig fram till mål för att komma till skott.

anders ekegren valformen

Snart i Solna Nyheter: Hur har Anna C Nilsson det med formen ?

Annonser
Det här inlägget postades i Uncategorized och har märkts med etiketterna , , , . Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s