Anna C Nilssons formbesked inför valet

Solna Nyheter har kollat in formen på de styrande i Solna inför valet. I dag: Anna C Nilsson, kommunalråd för centerpartiet.

Bara ett mirakel kan rädda Centerpartiet och kommunalrådet Anna C Nilsson från att åka ut ur kommunfullmäktige i Solna efter valet. Partiet kom inte in i kommunfullmäktige vid valen 1998 och 2002 och nu är partiets kris ännu djupare.

På riksnivå har partiet problem med sin identitet. Med ena foten på Stureplan och andra i myllan, utan att veta vilken fot man ska luta sig mot lyckas Centern skrämma bort båda väljargrupperna. Centerpartiet har hamnat under riksdagsspärren i sex av Sifos månatliga mätningar under 2013. Partiet har förlorat en tredjedel av sina väljare sedan förra valet enligt Sifo.

På lokal nivå i Solna har partiet med Anna C Nilsson i spetsen ännu större problem. I Alliansens senaste budget var Centern det parti som fick igenom minst i den interna förhandlingen. När övriga Allianspartier fick gehör för sina hjärtefrågor i budgeten fick Centern nöja sig med en extraslant för skötsel av Solnas parker. En slant som snabbt kommer att ätas upp av det eftersatta underhållet i kommunen de senaste åren.

Partiets starka kvinna Anna C Nilsson har även gjort en del självmål :

Censuren: När upprörda föräldrar ifrågasatte beslutet att lägga ned Fridhemskolan på Centerns Facebooksida plockades de kritiska kommentarerna bort och nya kommentarer förbjöds. Censuren uppmärksammades av riksmedia och när SVT ringde upp Anna C Nilsson för att ställa frågor försökte hon att tysta även SVT. – Jag tycker inte att det är god etik att skriva om detta i media, sa Anna C Nilsson och bad reportern att inte publicera inslaget.

Det tillhör ovanligheterna att folkvalda i en demokrati försöker påverka media att inte publicera. Vanligtvis förknippas ett sådant beteende från styrande politiker med mindre demokratiska regimer.

Kisset: När TV4 avslöjade att 125 barn på Tallbackaskolan får dela på två slitna, trånga och smutsiga toaletter sa Anna C Nilsson i kommunalfullmäktige att problemet inte orsakas av bristande städning och eftersatt underhåll av Solnas skolor utan av att pojkarna inte har fått lära sig att sitta när de kissar.

Verktygen: När missnöjet med förskolorna i Solna samlade upprörda föräldrar till den största manifestationen i mannaminne i Solna tycktes inte Anna C Nilsson se några brister i förskolorna utan sågade engagemanget som ”ilska föräldrar som saknar verktyg” och menade att ilska inte leder till något. När hon i samma veva skrev ”jag känner mig så härlig” på nätverket ”Barnomsorg och skola i Solna” om situationen i Solna så  lyckades inte bara reta upp föräldrarna ytterligare, det var dessutom många som undrade var hon befunnit sig det senaste året. På nätverkets facebooksida fanns otaliga exempel på missförhållanden i förskolorna i Solna.

anna c nilsson formbesked

 

Snart i Solna Nyheter: Kommunstyrelsens ordförande Pehr Granfalks (m) form inför valet.

Annonser
Det här inlägget postades i Uncategorized och har märkts med etiketterna , , , . Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s