Lögn, förbannad lögn och statistik

Niklas Wykman läser bibeln 3

Alliansen i Solna läser statistik som fan läser bibeln.

När Solna rasar i listan över landets bästa musik- och kulturskolor jublar Alliansen.

Förra veckan presenterade Lärarförbundet sin rankning av landets bästa musik- och kulturskolor.  Då var Alliansen i Solna snabbt ute och berömde sig själv för att Solna har länets bästa kulturskola.

Niklas Wykman (m), vice ordförande i Kultur-och fritidsnämnden, berättade på partiets hemsida hur hårt moderaterna arbetat för Kulturskolan. På partiets facebooksida påstår man dessutom felaktigt att Lärarförbundet utsett Kulturskolan i Solna till landets bästa.

Även Folkpartiet var snabba med att berätta hur hårt de arbetat för Kulturskolan och påstår i sitt handlingsprogram att skolan är en av de högst rankade i Sverige.

Uppgiften att Solna har länets bästa Kultur- och musikskola är korrekt. Men man ger inte hela bilden.

Vad man inte berättar är att Solna hamnar på 64:e plats sett till hela riket. Det är nio placeringar sämre än för två sedan, då Solna hamnade på 55:e plats.

Kulturskolan och dess personal är omvittnat uppskattade av föräldrar och elever. En inte allt för djärv gissning är att raset är en följd av den riktade besparingen mot Kulturskolan som Alliansen drev igenom i 2013 års budget.

 

 

Annonser
Det här inlägget postades i Uncategorized och har märkts med etiketterna , , , , , . Bokmärk permalänken.

2 kommentarer till Lögn, förbannad lögn och statistik

  1. Joakim skriver:

    Hej! Jag tycker att det är jättebra att ni granskar våra politiker i Solna. Dock måste jag påpeka en mindre bra sak. Solna Nyheter-bloggen kallar sig för politiskt oberoende men granskar enbart de borgerliga partierna. Varför är det så tyst om Solnas Socialdemokraters markaffärer vid Råstasjön och de eventuellt dolda intressena? Den här bloggen ger en subjektiv bild av Solnas verklighet.

    Precis som ni själva skriver i nyheten ”Lögn, förbannad lögn och statistik”: ”[…] man ger inte hela bilden” så ger inte heller Solna Nyheter hela bilden av vad som pågår i Solna.

    /Obeslutsam, oberoende väljare

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s